Forum KOS 223 Strona Główna KOS 223
KOŁO ŁOWIECKIE NR 223 W BYDGOSZCZY
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bigos po myśliwsku wedlug Roberta Makłowicza

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOS 223 Strona Główna -> przepisy kulinarne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
boryss
Administrator



Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Wto 15:31, 23 Maj 2006    Temat postu: Bigos po myśliwsku wedlug Roberta Makłowicza

Oto przepis
Składniki:
2 kg kiszonej Kapusty
1 kg mieszanych pieczonych mięs
5 dkg słoniny
2 łtżki smalcu
1 duża cebula
5 dkg suszonych grzybów
2 kwaśne jabłka
kilka suszonych śliwek
szklanka czerwonego wina
kilka - liści laurowych,zairen jałowca
i ziela angielskiego
sól , pieprz , cukier

Grzyby namoczyć. Do garnka wrzucić pokrojoną tłustą wędlinę i boczek. Podsmażyć.
Wrzucić pokrojoną cebulę, chwilę smażyć razem i dodać lekko przesiekaną kapustę oraz
odrobinę wody. Dodać kawałki szynki z dzika, kiełbasę, pokrojone w kostkę mięso, odciśnięte
z wody grzyby. Bigos smażyć, na bardzo małym ogniu, co najmniej
3 dni po kilka godzin dziennie. Na noc mocno schładzać najlepiej w zamrażalniku.
Dodać szklankę czerwonego wytrawnego wina najlepiej Węgrzyna. Dobrze usmażony bigos powinien być ciemny.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOS 223 Strona Główna -> przepisy kulinarne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin